fbpx

Adresa
Strada Nicolae Titulescu Nr. 35, Bacău. (lângă sediul EON)

Program
Luni – Vineri 08:00 – 12:00, 14:00 – 17:00.

Telefon Personalizat

68% dintre pacienții care apelează la stomatolog solicită implanturi dentare

Din când mai primim întrebări legate de implanturile exacte și câți români apelează la ele. Din experiența de la clinică vă putem confirma că numărul pacienților ce solicită această soluție este în creștere, și am găsit un studiu realizat în 2017 ce confirmă observațiile noastre.

Românii încep să se alinizeze tendinței internaționale de înlocuire a dinților lipsă cu implanturi dentare, arată un studiu comparativ ADOM (Asociația Dental Office Managers). În cadrul studiului, au fost analizați 18.000 de pacienți, bărbați și femei, care locuiesc în mediul urban (în proporție de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 și 2013-2017 (sfârșitul lunii iulie). Scopul studiului a fost acela de a măsura impactul numeroaselor campanii de informare și educare a populației cu privire la importanța alegerii tratamentelor cu implant dentar.

Cercetarea a arătat o preocupare tot mai mare a românilor față de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de 3 ori mai mare, în prezent, față de acum 5 ani. Dacă în perioada 2008-2012, 31% din pacienții care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienții care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar și au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri.

Cifrele privind tratamentele cu implant dentar sunt cu atât mai optimiste cu cât România se numără printre populațiile cu cele mai grave probleme dentare din Europa, dar și la nivel mondial. 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, potrivit datelor Eurobarometru, iar 3 din 10 nu mai păstrează niciun dinte natural.

În comparație, între 35% și 40% din populația Europei și SUA și-a pierdut cel puțin un dinte și se estimează că 26% dintre adulți își vor pierde toți dinții, până la vârsta de 74 de ani, potrivit American Association of Oral and Maxilofacial Surgeons. În cazul fumătorilor, situația este și mai sumbră: 13% dintre fumători și-au pierdut complet dinții, comparativ cu 8% dintre foștii fumători și 5% dintre persoanele care nu au fumat niciodată.

Dacă aveți nevoie de implanturi dentare rapide sau consultații pentru probleme stomatologice ne puteți suna la 0741592000 sau ne puteți contacta direct pe pagina de Facebook.

Recomandă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.