fbpx

Adresa
Strada Nicolae Titulescu Nr. 35, Bacău. (lângă sediul EON)

Program
Luni – Vineri 08:00 – 12:00, 14:00 – 17:00.

Telefon Personalizat

Implanturi cu încărcare imediată în Bacău

Ce înseamnă încărcarea imediată în implantologia dentară?

Foarte multă lume mă întreabă, pentru că nu înțelege ce înseamnă încărcare imediată în implantologia dentară. pentru asta trebuie să încep cu extracția dentară. este foarte importantă extracția dentară, pentru că datorită unei extracții dentare bune putem face implantologia cu încărcare imediată.

Extracția dentară presupune instrumente foarte fine, extrem de precise, pentru a nu leza osul. Pentru că așa cum dintele este o substanță nobilă, așa și osul este considerat în implantologie o substanță nobilă. Prin urmare, în urma extracțiilor dentare extrem de fin făcute și fără a leza substanța osoasă din jurul dintelui, se poate aplica implantul dentar imediat.

Este extrem de important să se facă curățarea locului, pentru că desigur, noi nu scoatem dinți sănătoși, noi scoatem bolnavi, dinți parodontotici, al căror spațiu periimplantar sau periodontal(nu înteleg) este plin de bacterii.

Prin urmare se curăță foarte bine cu chiurete foarte fine, apoi se folosește Betadina. Betadina este o substanță minunată pe care o cunoște toată lumea și pe care eu am descoperit-o în Germania pentru a fi folosită în stomatologie și în implantologie. Ea are rolul extrem de important de antibacteriene, fiind în același timp și antiviral și antibacterian și antifungic. Este extrem de important să întrebăm pacientul dacă nu este alergic la Betadina. Dacă este alergic, bineînțeles că renunțam la această manoperă. Dacă nu este alergic  bineînțeles că vom folosi Betadina care este o substanță absolut senzațională pentru curățarea viitorului sit în care se va introduce implantul.

După curățare, trebuie înțeles că se introduce implantul imediat, de aceea se numește încărcare imediată, a doua zi de la implantare se face proba unui schelet metalic, iar în a treia zi se cimentează definitiv lucrarea din ceramică sau din zirconiu, pe implanturi.

Aceasta însemnă încărcarea imediată cu lucrări definitive din ceramică sau din zirconiu, nu cu lucrări din plastic, care vor fi schimbate după aproximativ 6 luni. Este deasemenea recomandat ca 2 – 3 luni, pacientul să mănânce moale, nu are voie să mănânce semințe sau să spargă alune ori nuci, ori în principiu poate să mănânce orice, dar cu această recomandare a mânca moale pană ce osul se vindeca, pentru ca implanturile pe care noi le folosim in încărcare imediată fac osteofixare și nu osteointegrare.

Află mai multe detalii despre implanturile dentare rapide!

Recomandă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.