fbpx

Adresa
Strada Nicolae Titulescu Nr. 35, Bacău. (lângă sediul EON)

Program
Luni – Vineri 08:00 – 12:00, 14:00 – 17:00.

Telefon Personalizat

E mai bine să prevenim, decât să tratăm

Mature couple having fun in countryside

Teoretic ar trebui să mă bucur când am mai mulți pacienți, dar realitatea e că prea mulți români au probleme cu dantura, și multe dintre ele ar putea fi rezolvate dacă avem grijă de dinți la timp.

Datele statistice arată clar că afecţiunile stomatologice ocupă primul loc între toate îmbolnavirile organismului. Astfel găsim o prevalenţă a cariei dentare în rândul populaţiei de peste 90%, peste 60% din populaţie prezintă anomalii dento-maxilare şi peste 60% din populaţia de peste 35 de ani prezintă parodontopatii.

Pentru ca îngrijirea danturii să nu devină o povară (scumpă), vă ofer câteva sfaturi:

1. Alegeți o pastă completă, cu un complex de substanţe care să protejeze şi structura, să menţină şi curăţenia şi să lupte şi împotriva bacteriilor. Aceasta vă protejează de cele mai frecvente afecţiuni ale cavităţii bucale. În prezent, există formule inovatoare bazate pe combinaţii de fluor, poli-fosfaţi şi staniu, ce protejează dinţii împotriva problemelor viitoare, nu doar îi curăţă.

2. Alegeți cu atenţie periuţa de dinţi, nu o luați pe cea mai ieftină. Dinţii nu au suprafaţa dreaptă, sunt mai degrabă ca un relief complicat. De aceea, trebuie să vă asigurați că periuţa de dinţi se mulează perfect pe suprafaţa dinţilor, ca să cureţe eficient şi să înlăture tartrul chiar şi de la baza lor. Sunt și periuțe electrice foarte bune.

3. Spălați-vă pe dinţi de două ori pe zi – dimineaţa şi seara. Dimineaţa, pentru a stimula circulaţia gingiilor, iar seara pentru a curăţa suprafaţa dinţilor de bacteriile care s-au acumulat în timpul zilei.

4. Vizitați constant medicul stomatolog, ar trebui să vă obișnuiți cu un control cel puţin o dată la 3 luni. Evident, sperăm să nu fie nimic de reparat, doar de inspectat. 🙂

Recomandă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.