fbpx

Adresa
Strada Nicolae Titulescu Nr. 35, Bacău. (lângă sediul EON)

Program
Luni – Vineri 08:00 – 12:00, 14:00 – 17:00.

Telefon Personalizat

Cine poate primi implanturi dentare cu încărcare imediată

Foarte multă lume mă întrebă – cine poate primi implanturi dentare cu încărcare imediată?

Răspunsul este foarte simplu: orice om. Nu contează cantitatea de os sau masa osoasă pe care o are asupra lui. Pentru că, este important de spus, că aceste implanturi sunt făcute după forma osului și nu invers. Unele implanturi sunt scurte și groase, altele sunt lungi și subțiri, fiecare după osul pe care îl are.

Trebuie să amintim că jurământul lui Hypocrate este făcut în favoarea pacientului și nu în favoarea marilor producători de implanturi sau de materiale de adicție, ca în implantologia clasică multifazică. Deci orice om poate primi implant dentar, fără adiție de os sau reconstrucții osoase complicate și costisitoare, fără sinus rift și fără infecția implanturilor. Deasemenea nu contează dacă pacientul fumează, dacă are diabet compensat sau decompensat sau osteoporoză, care în implantologia multifazică sunt contraindicații importante.

Ce contează totuși? Implantologia cu încărcare imediată are extrem de puține contraindicații, printre care aș aminti: bolile psihice, tratamentul intravenos cu bifosfonați post osteoporoză, dar nu și per os. Deci pastilele cu bifosfonați luate pe gură, nu sunt contraindicație în implantologia cu încărcare imediată. Sau o altă contraindicație sunt bolile autoimune, cum ar fi lupusul eritematos.

Ce vor pacienții noștri? Pacienții noștri vor lucruri simple, vor dinți ficși, vor costuri mici și nu vor durere. Pe ei nu îi interesează reconstrucțiile masive de os, cu costuri suplimentare atât în bani, cât și în suferință.

Putem discuta despre rata de succes comparată cu implantologia multifazică clasică. Atât implantologia multifazică clasică, cât și implantologia cu încărcare imediată, raportează rate de succes de 98.5 %, proporții foarte bune, atât de o parte cât și de partea cealaltă. Însă implantologia multifazică spune jumătăți de adevăr, și anume:  Dacă vom considera 100 de pacienți care se adresează unui medic care face implantologia multifazică clasică vom constata că 40% (40 dintre ei) sunt refuzați că nu au os; 20% sunt trimiși la adiții complicate, sunt trimiși la reconstrucții de os, care costa mulți bani, dar și multă suferință, iar din acești 20%, 5% sunt eșecuri la adiție. deci dacă mai adunam și 1,5% eșec declarat, vom considera și vom ajunge la raportări nu de 98,5%, cu de 53,5%, raportări reale, pentru că pacientul refuzat, din punctul meu de vedere este un eșec.

Implantologia cu încărcare imediată, după cum spuneam are 98,5% rată de succes, în condițiile în care nu refuză niciun pacient.

Află mai multe detalii despre implanturile dentare rapide!

Recomandă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.