fbpx

Adresa
Strada Nicolae Titulescu Nr. 35, Bacău. (lângă sediul EON)

Program
Luni – Vineri 08:00 – 12:00, 14:00 – 17:00.

Telefon Personalizat

Avantajele și dezavantajele implanturilor dentare cu încărcare imediată

Aș vrea să vă vorbesc acum despre avantajele și dezavantajele implantologiei cu încărcare imediată. Avantajele sau punctele forte ale acestui sistem sunt extrem de multe.

Primul avantaj ar fi timpul, care este o resursa importantă deoarece totul se realizează într-o singură etapă: extracții și implanturi într-o singură etapă.

Al doilea lucru foarte important este faptul că acest sistem este netraumatizant, este neinvaziv, nu curge sânge, nu se umflă pacientul, nu doare și nu se infectează. Aici un rol important îl are Betadina, ca un antibiotic local.

Un alt factor important este că nu necesită os suplimentar, nu necesită o adiție de os, nu necesită :sinusiv:(nu știu dacă e corect), pentru că orice pacient pentru încărcare imediată are os suficient, implanturile având o anumită structură și o anumită arhitectură care să permită folosirea osului dicorticat.

Un alt avantaj este că reparațiile lucrărilor în cazul în care se întâmplă ceva sunt extrem de simple. Majoritatea reparațiilor se fac în cabinet.

Un alt avantaj important este că aceste implanturi se pot lega de dinții naturali, spre deosebire de implantologia multifazică unde nu s e pot lega de dinții naturali, deoarece au diferențe de elasticitate. Implanturile cu încărcare imediată sunt izoelastice, de multe ori au o elasticitate superioară dinților naturali, deci se pot lega de dinți. Și deasemenea, foarte important este că se raportează rate mari de succes în acest sistem, peste 98,5 %. Un alt punct forte este că laboratorul poate să îl lucreze foarte ușor, fără sisteme intermediare, implanturi de transfer și așa mai departe.

Bineînțeles că sunt și dezavantaje la acest sistem, pe care trebuie să le recunoaștem foarte clar. Implantologul care profesează cu acest sistem are nevoie de o experiență foarte bună, de cunoașterea anatomiei în detaliu, zonele anatomice fiind extrem de importante pentru a nu leza sinusul sau nervul alveolar inferior.

Un alt dezavantaj este ca implantologul trebuie sa aibă 100 sau 150 de implanturi in stoc, ceea ce este un dezavantaj, pentru că este vorba de 10.000 – 15.000 de euro pe care tu trebuie să îi ții în sertar și orice os, cât ar fi de subțire, de gros, de lung sau de scurt, trebuie să ai implantul potrivit. Dacă nu îl ai nu poți să dai înainte.

Un alt dezavantaj este o estetică mai slabă, în cazul în care sunt extrem de multe extracții în grupul frontal superior sau inferior, deoarece implanturile se pun, lucrările se pun, dar există retracții osoase care la un moment dat se pot vedea și se compensează după 6 luni sau după un an cu lucrări suplimentare, dar foarte important, fără să se dea lucrarea jos. Se fac niște lucrări peste lucrările care există făcute deja.

Un alt dezavantaj este că pacientul trebuie să vină o dată pe an la control obligatoriu, pentru a se vedea cum funcționează masticația, dacă există modificări sau nu.

Este important de discutat despre costurile în bani a acestui sistem, pentru că toată lumea întreabă cât costă.  Costurile în bani sunt similare cu implantologia multifazică, însă nimeni nu întreabă de costurile în suferință. Dacă pacientul se umflă, dacă doare, cât durează, 6 luni, 12 luni, în condițiile în care la noi dinții se fac în 3-4 zile, nu doare, nu se umfla, nu curge sânge.

Află mai multe detalii despre implanturile dentare rapide!

Recomandă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.